Quan siguis gran et penediràs d’haver-te tatuat

El cert és que sí que hi ha persones que es penedeixen d’haver fet un tatuatge. Un estudi realitzat per Harris Interactive del 2003 al 2008 va revelar que el 84% de les persones enquestades (tatuades) deien no penedir-se de tenir tatuatges, és a dir, una gran majoria. I què passa amb un altre 16%? Van declarar que sentien haver-se realitzat els seus tatuatges molt joves , es penedien que fos permanent o que canviés d’aspecte amb els anys i, altres, en menor mesura, que el disseny ja no els agradava . Així que, podem veure que això és més fals i ens dona a pensar molt bé en l’elecció del disseny i el tatuador.

Un home penedit.

Els tatuatges són per a persones rebels i criminals

Bé, estem davant d’un parell de qüestions diferents, a la primera part, sobre la rebel·lia, l’estima sobre els tatuatges, han canviat amb el temps i és diferent a les cultures i èpoques. Així que una generalització és més aviat una equivocació . També afegiria, que segons el mateix estudi realitzat per Harris Interactive, esmentat línies a dalt, les persones tatuades sí que senten que són més rebels (36%), i gairebé alhora se senten més atractives (31%).

Ara bé, en la qüestió de criminals, ja vam veure que moltes vegades s’han utilitzat els tatuatges en bandes criminals, en diversos moments i cultures, però és clar, ja no és possible fer aquesta generalització.

Una persona que sembla un criminal.

No pots donar sang

Les més de les vegades que he sentit arguments en contra dels tatuatges, després d’abandonar la via de la percepció social, és aquest i de passada sostenen que les persones tatuades no són sanes . El que sí que passa és que els requisits per ser donador de sang sí contempla els tatuatges com un impediment, però només durant un període que pot variar de país a país. En el cas de Mèxic , cal que hagin passat almenys 12 mesos, a Espanya es demanen 6 mesos.

La raó és perquè en fer un tatuatge es fa una ferida que va fins a la dermis, que és una de les capes profundes de la pell, des d’aquell moment i fins a diverses setmanes després, la ferida sana, cicatritza i deixa d’haver-hi inflamació. Així doncs, es tracta d’un període en què els donadors de sang han de curar, passa el mateix si tens un refredament o es té la menstruació, les defenses estan baixes i no s’és apte per donar sang.

Una bossa de sang.

No aconseguiràs una bona feina

Sens dubte un dels arguments que més frenen intencions de fer-se un tatuatge. A això sempre responc: qui vol treballar en un lloc que anteposa els tatuatges a les capacitats professionals d’una persona? A més, això no és necessàriament cert en aquestes èpoques, no donar feina a algú per tenir un tatuatge comença a veure’s com a discriminació, i en moltes àrees com la ciència , la política, per esmentar-ne algunes, trobem persones tatuades.

Un grup de policies.

És perillós tatuar-se durant l’embaràs

Estem davant d’una veritat, encara que no tan tràgica com es versa. Les restriccions durant els embarassos són molts, i és clar si es tracta d’un procés delicat. Els tatuadors aconsellen seguir les recomanacions mèdiques al respecte ja que el procés de curació d’un tatuatge no és recomanat per a embarassades . Així com la possibilitat d’infeccions o reaccions adverses a les tintes , que són «normals» si es considera que tatuar-se és pràcticament fer-te una ferida .

Una altra cosa a considerar és que, tant com si s’està embarassada o com si es pensa fer-ho en el futur, els tatuatges a la zona lumbar no són aconsellats . Això perquè si en donar a llum cal anestèsia epidural la punció va des de la pell fins a la medul·la travessant la zona on es troba la tinta, aquest tipus d’anestèsia està contraidicada per a les persones tatuades en aquest lloc.

Una dona embarssada.

Els tatuatges exploten en procediments de ressonàncies magnètiques

Sí, també recordo el capítol de ‘House’ on un pacient seu ha de sotmetre’s a una ressonància magnètica i això la va causar un dolor terrible. Aquest mite també ho he vist repetit infinitat de vegades, moltes vegades. És el mateix Dr. House que explica que la qualitat de les tintes varia depenent d’èpoques i on es facin els tatuatges. Ara bé, els tatuadors expliquen que algunes persones els han dit que en sotmetre’s a aquests procediments mèdics han sentit picor o una mica de dolor a l’àrea tatuada, però és clar que no exploten . A més, els components metàl·lics a les tintes està en desús al tatuatge modern.

Resonancia magnetica

Ser tatuador no és una professió

No hi ha res més allunyat de la realitat que això. I és que, tant les persones que realitzen tatuatges amb eines tradicionals, fins i tot tatuadors amb modernes màquines i estudis bonics, són professionals a les seves àrees que tenen un rerefons cultural, personal, emocional, artístic, etc. Cal ser més que un bon dibuixant i saber ratllar la pell, també cal conèixer aspectes mèdics, químics, tecnològics, així com tenir una gran sensibilitat amb els seus clients, al cap i a la fi no hi ha tatuatge que no tingui una història darrere.

Un tatuador.

Les tintes fosques es tornen blavoses i les tintes clares fan més mal

Tornem aquí al mateix punt de l’avenç en la composició de les tintes, un tatuatge obscur no necessàriament es farà blau o verdós amb el pas del temps, això passava en major mesura amb les tintes utilitzades als 50’s i 60’s, així com a les tintes de baixa qualitat que es fan servir en tatuatges carceraris o no professionals.

Ara bé, quant a les tintes clares, aquestes solen usar-se en les etapes finals dels tatuatges i això significa que són aplicades en zones on ja es va tatuar i, per tant, pot estar dolorida o inflamada a causa del procediment. Els tatuadors expliquen que no hi ha cap relació al to de la tinta i el dolor.

Tinta negra.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.