Ejemple de tatuatges

El tatuatge no és una acció recent, sinó de fa milers d’anys, però no se sap exactament quan va ser descobert. Els exemples més antics de què disposem en l’actualitat són els tatuatges a les mòmies. En concret a una mòmia d’un caçador de l’era neolítica que es trobà l’any 1991. Fins aleshores l’exemple més antic de tatuatge era una sacerdotessa de l’antic Egipte (2000 aC). A l’Egipte era realitzat per dones i era símbol de valentia, ja que solia ser un procés dolorós.

En moltes cultures el tatuatge està relacionat amb animals. Algunes cultures on es feia el tatuatge eren: antic Egipte, Bali i Java, Polinèsia, Gran Bretanya, Grècia, etc..

El 1769 el tatuatge fou redescobert pels exploradors de la Polinèsia. A partir d’aquell moment el tatuatge fou molt emprat en mariners, treballadors i presos en la primera part del segle xix.

És una noia tatuada pels braços

Es considera que el primer tatuador professional va ser C.H.Fellows, però el 1870 Martin Hildebrandt obrí el primer estudi de tatuatges a Nova York. El 1891 s’inventà la primera màquina de tatuar, patentada per Samuel O’Reilly, que s’inspirà en els invents de Thomas Edison. Al voltant de 1900 ja existien estudis de tatuatges a totes les ciutats importants dels Estats Units.

Actualment el tatuatge es considera un art i s’ha convertit en una acció usual i a vegades de rebel·lió en les persones joves, sobretot en la societat occidental.

Com a curiositat

En algunes il·lustracions de vikings se sol apreciar que un o més dels guerrers porten als seus braços o al pit tatuatges. Usualment amb patrons estil cèltics, a vegades amb dissenys tribals. La pregunta que sorgeix després és si la imatge és realista. Els vikings tenien tatuatges?

Segons els investigadors, no hi ha una prova definitiva que els Vikings es tatuessin a si mateixos. No s’ha trobat evidència d’aquesta època (pell ben conservada) com per a poder assegurar si tal és el cas. En algunes altres civilitzacions s’ha pogut confirmar, però això és per la troballa de mòmies, però en el cas dels vikings no ha estat el cas.

retrato de vikingo tatuaje

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.